7 basics για όμορφα, σγουρά μαλλιά

Είναι αργά τη νύχτα και ακούω έξω κάποιος έχει βάλει τέρμα το  «Έμεινα Εδώ» του Στέλιου Ρόκκου

Φουλ καψούρη τον κόβω και θυμάμαι τα δικά μας με τον Τόλη. Όταν με γνώρισε είχα μακρυά, σγουρά μαλλιά. Συνήθως αυτοί που τα βλέπουν τα λατρεύουν, ενώ αυτοί που έχουν σγουρά μαλλιά πολλές φορές τα μισούν.
Επειδή λαμβάνω συχνά ερωτήσεις για σγουρά μαλλιά, είπα να αρχίσω από τα βασικά. Γιατί πολλές φορές κάνουμε μηχανικά κάποιες κινήσεις και αλλάζοντας μία λεπτομέρεια μπορεί να δεις μεγάλη διαφορά.
Here we go!

ΛΟΥΣΙΜΟ

Curls Rock

Υπάρχουν πλέον shampoo που είναι εξειδικευμένα στα σγουρά μαλλιά. Τι κάνουν παραπάνω από τα κανονικά σαμπουάν?
Δίνουν ελαστικότητα στην μπούκλα και τα ενυδατώνουν μιας και είναι από τη φύση τους αφυδατωμένα. Ένα πολύ καλό, που μπορώ να προτείνω από προσωπική εμπειρία, είναι το Curls Rock Shampoo της TIGI.  Καλά είναι να λούζεται το μαλλί 2 φορές. Το πρώτο «χέρι» είναι το καθαριστικό ενώ το δεύτερο είναι αυτό που θα περιποιηθεί το μαλλί σου.

CONDITIONER

Σημαντική είναι η χρήση του, διότι κλείνει τα λέπια της τρίχας και δεν αφήνει να μπουν οσμές, σκόνη, κτλ. Μπορείς να κατεβάσεις τα μαλλιά με το conditioner και να ξεπλένεις καλά.

ΜΑΣΚΑ

Πολλές φορές ρωτάω εάν κάνετε μάσκα στα μαλλιά και μου λέτε. «ναι, ναι αλλά δεν κάνει τίποτα»
Η επόμενη ερώτηση μου πάντα είναι πως την εφαρμόζετε. Εκεί μετά σχεδόν πάντα μου δίνετε την ίδια απάντηση. Την βάζετε με τον ίδιο τρόπο όπως μία μαλακτική. Δηλαδή, σε πολύ βρεγμένο μαλλιά, τακ-τουκ και κατευθείαν ξέβγαλμα. Ε, πως να κάνει δουλειά?
Πως είναι η σωστή χρήση της μάσκας, μπορείς να διαβάσεις εδώΠως χρησιμοποιούμε σωστά την μάσκα μαλλιών.

ΧΤΕΝΙΣΜΑ

Το μυστικό στο χτένισμα των σγουρών μαλλιών είναι… Πως δεν τα χτενίζουμε.
Αφού ξεβγάλουμε την μάσκα ή το conditioner, δεν βάζουμε πλέον χτένα στο κεφάλι. Ταμπονάρουμε καλά τα μαλλιά με την πετσέτα και εάν χρειάζεται, περνάμε τα δάχτυλα μας σαν «χτένα» μέσα από τα μαλλιά.

STYLING

On the rebound

Η μισή δουλειά είναι να μπει σωστά το προϊόν styling. Εδώ προτείνω επίσης ένα προϊόν από την σειρά Curls Rock, το On the rebound . Ότι προϊόν όμως και να αποφασίσεις να βάλεις, θα πρέπει να προσέξεις να το απλώνεις πρώτα πολύ καλά στα χέρια και μετά σταδιακά σε όλο το κεφάλι. Είναι προτιμότερο να βάλεις 2 και 3 φορές προϊόν στα χέρια και στο μαλλί, παρά να μπει μαζεμένα σε ένα σημείο.

DRYING TECHNIQUE

Φυσούνα για όλα τα πιστολάκια

Εάν μεγάλωσες σε χωριό σίγουρα έχεις δει να αρμέγουν αγελάδες ή κατσίκες. Εγώ δεν μεγάλωσα σε χωριό, αλλά τα καλοκαίρια έβλεπα την γιαγιά Μαρία να το κάνει. Ε, η κίνηση που κάνουν τα χέρια στο άρμεγμα, είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που κάνουν τα χέρια όταν στεγνώνουν σγουρά μαλλιά. Από κάτω προς τα επάνω σαν να ζυμώνουμε της μπούκλες. Πολύ σημαντικό είναι να το κάνουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών και να μην ξεχνάμε τις ρίζες.
Το πιστολάκι να έχει κατά προτίμηση το ειδικό στόμιο φυσούνα και χαμηλή ένταση. Αυτή μπαίνει σε όλα τα πιστολάκια και το αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει.

 

 

Το πιο βασικό από όλα όμως είναι το:

ΚΟΥΡΕΜΑ

Εάν το κούρεμα σου είναι κακοκουρεμένο, όλα τα παραπάνω βήματα και να τα κάνεις δεν θα είσαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Είναι σαν να έχεις ένα τρακαρισμένο αμάξι και να το πλένεις, να το αλλάζεις λάκα, να το λουστράρεις…
Φρόντισε να συζητήσεις το κούρεμα σου πριν λουστείς. Να δει ο stylist τα μαλλιά πριν βραχούν για να καταλάβει που είναι ο όγκος, από που να αφαιρέσει και που σου λείπει όγκος και θέλεις να προσθέσει. Εκεί που συνήθως πάει στραβά το κούρεμα είναι, ότι κουρεύεται με τον ίδιο τρόπο όπως ένα ίσιο μαλλί. Πως μπορεί να είναι το ίδιο κούρεμα αφού η υφή είναι τελείως διαφορετική?
και να θυμάσαι…
Μόνο επειδή έχεις σγουρά/σπαστά μαλλιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις ένα στιλάτο κούρεμα.
ΓΙΝΕΤΑΙ 🙂

Εάν έχεις κι άλλες απορίες για το σγουρό μαλλί σου, στείλε μου μία πρόσφατη φώτο και μίλα μου για τα μαλλιά σου!