5 παράγοντες για να αποκτήσεις επιτέλους μακριά μαλλιά

1. Εμπιστοσύνη

Το πρώτο, και ίσως το πιο δύσκολο βήμα, είναι να βρεις έναν/μία stylist που να εμπιστευτείς και ν’ ακούς. Ακόμα και να την έχεις πατήσει κάποια στιγμή ή να μην πιστεύεις, πως εκεί έξω υπάρχουν κομμωτές που να κόβουν όσο μήκος τους πεις. Πίστεψε με… υπάρχουν! Δυσεύρετοι μεν, αλλά υπάρχουν.
Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις κάποιον stylist που θα εμπιστευτείς είναι να ρωτήσεις. Την επόμενη φορά που θα δεις κάποια με ωραία μαλλιά, με ωραίο κούρεμα… ρώτα την που κουρεύεται.
(φυσικά δεν είναι εγγύηση αυτό, αλλά είναι μία αρχή)

2. Tα Mαγικά Nούμερα

Εάν θέλεις να μακραίνει το μαλλί θα πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 6-8 βδομάδες. Θα μου πεις ότι είμαι τρελή και πως εάν κουρεύεσαι σ´αυτόν τον ρυθμό δεν πρόκειται να μεγαλώσουν ποτέ.
Κι όμως το μυστικό είναι η συχνότητα. Αν θες να μακραίνει το μαλλί, θα χρειαστεί να κουρεύονται τα μαλλιά κάθε 2 μήνες απειροελάχιστα (εδώ βλέπεις πόσο σημαντικό είναι το #1 εμπιστοσύνη)… ούτε καν έναν πόντο. Καθαρίζουμε τις άκρες για να μην σπάσουν και έτσι βοηθάμε το μαλλί να μακραίνει.

3. Eνυδάτωση

Έλα, παραδέξου πως δεν τα πας καλά με οτιδήποτε είναι κρεμώδες και μπαίνει στο μαλλί. Ενώ στο πρόσωπο δεν ξεχνάς ποτέ την κρεμούλα σου, στα καημένα τα μαλλιά, άντε στο τσακίρ κέφι να βάλεις μία μαλακτική. Φαντάσου όμως, είναι σαν να μην ποτίζεις τα φυτά σου και να ‘χεις την απαίτηση να μεγαλώσουν.
Γίνεται?

4. Διατροφή

Είμαστε ότι τρώμε.
Σίγουρα μία σωστή διατροφή βοηθάει στο να δυναμώσει η τρίχα. Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι το superfood για τα μαλλιά.
Τα αμύγδαλα, το αυγό, ο σολομός και η γλυκοπατάτα είναι κάποια από αυτά. Εάν θέλεις να μάθεις και για άλλες τροφές καθώς και το λόγο για τον οποίο είναι τόσο σημαντικές, διάβασε τα εδώ.

5. Χαλαρουίτα

Σταμάτα να αγχώνεσαι. Το άγχος και το στρες είναι αυτοί που μπορούν να προκαλέσουν αυξημένο Noradrenaline στο τριχωτό. Αυτό σκέψου είναι σαν μία μόλυνση στις ρίζες που μπορεί να σταματήσει και εντελώς την ανάπτυξη της τρίχας και το αργότερο σε 2-3 μήνες να υπάρξει έντονη τριχόπτωση. Οπότε… Χαλάρωσε και νιώσε ευγνωμοσύνη για το σήμερα και τώρα. Άλλωστε, τα πιο πολλά για τα οποία αγχωνόμαστε είναι ανούσια και αστεία, όταν τα θυμηθούμε λίγο καιρό μετά.

Εάν λοιπόν βρήκες τον stylist που εμπιστεύεσαι, κουρεύεσαι κάθε 6-8 βδομάδες, δεν σου κόβουν παραπάνω από την τόσο δα την άκρη, κάνεις μία μάσκα στα μαλλιά σου κάθε 15 μέρες (όπως σου έχω περιγράψει εδώ), τρως σωστά και δεν αγχώνεσαι…
Τότε το μόνο που σου μένει είναι λίγο υπομονή. Μπορεί να μην δεις άμεσα αποτέλεσμα αλλά, όταν πάρουν φόρα τα μαλλιά (εγώ συνήθως το βλέπω πάνω στο 4μηνο) τότε θα μακραίνουν με τρελούς ρυθμούς.

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου ανησυχίες για τα μαλλιά σου. 🙂