Πως θα απαλλαχτείς από τα λιπαρά μαλλιά [Interview w/ Bella]

Είχα πολύ καιρό να δω την φίλη μου την Bella και την είδα τον Αύγουστο στα βαφτίσια της δεύτερης μας κόρης, της Αριάννας.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν την είδα, ήταν τα απίστευτα λαμπερά μαλλιά της. Πάντα θυμόμουν ότι είχε ένα θέμα με τα μαλλιά της, καθώς λάδωναν πάρα πολύ γρήγορα. Όταν την ρώτησα, μου είπε ότι είχε να τα λούσει πάνω από 1 χρόνο με σαμπουάν. Ντόιγκκκκκ!
Έτσι τις έστειλα κάποιες ερωτήσεις σε μορφή interview και ιδού τι μου απάντησε.

 

Bella, ξέρω ότι σε ταλαιπωρούσαν πολύ τα λιπαρά σου μαλλιά. Πόσο συχνά έπρεπε να τα λούζεις;

Ανέκαθεν είχα μαλλιά που λάδωναν γρήγορα. Όσο πιο πολύ τα έλουζα τόσο περισσότερο έπρεπε να τα λούσω. Όταν όμως έφτασα στο σημείο όπου έπρεπε να τα λούζω 2 φορές την ημέρα αποφάσισα να βρω μια εναλλακτική λύση.

Τι Ακριβώς δοκίμασες?

Πρώτα δοκίμασα την μέθοδο «Conditioner-method» οπού απλά λούζεις το μαλλί με μαλακτικό. maria-and-bellaΚάνεις δυνατό μασάζ στις ρίζες επί 10 λεπτά έτσι ώστε να ξεκολλήσει το λίπος και η βρομιά. Ουσιαστικά το μασάζ αυτό είναι που κάνει όλη την δουλειά. Μετά από 3 μήνες λούσιμο μόνο με μαλακτικό, αποφάσισα ότι δεν ήθελα να βάζω καθόλου χημικές ουσίες στο σώμα μου (τα περισσότερα σαμπουάν και μαλακτικά περιέχουν πολλές βλαβερές ουσίες όπως τα SLS, Silicones, αρώματα και συντηρητικά).
Έτσι ξεκίνησα με Baking Powder και ξίδι.

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία;

Όταν είναι να λούσω τα μαλλιά μου γεμίζω ένα καραφάκι με 3 κούπες ζεστό νερό (να μην καίει όμως) και προσθέτω 3 κουτάλια σούπας Baking Powder και ένα κουτάλι σούπας με μέλι. Το αναμιγνύω καλά και μετά αρχίζω σιγά σιγά να το ρίχνω στις ρίζες του μαλλιού. Ταυτόχρονα κάνω μασάζ. Το Baking Powder καθαρίζει όλες τις βρομιές αλλά και εξουδετερώνει το ph-level. Μετά ξεβγάζω με μπόλικο νερό. Αυτό είναι το «σαμπουάν» μου. Τώρα χρειάζομαι και ένα «μαλακτικό». Γεμίζω λοιπόν το ίδιο καραφάκι με 5 κούπες χλιαρό νερό και 1 κούπα ξίδι και ανακατεύω. Σιγά σιγά το ρίχνω στα μαλλιά μου ταυτόχρονα κάνοντας μασάζ. Το ξίδι επίσης επαναφέρει το pH-level, καθώς δίνει λάμψη στα μαλλιά. Δεν ξεπλένω μετά από το “μαλακτικό”. Τα μαλλιά θα μυρίζουν ξίδι, αλλά μόλις στεγνώσουν δεν θα μυρίζουν καθόλου. Promise!

Πόσο δύσκολο ήταν να το εφαρμόσεις;

Καθόλου δύσκολο! Θα έλεγα ότι είναι και πιο ξεκούραστο. Το να λούζεις καθημερινά το μαλλί είναι πολύ πιο κουραστικό (και ακριβό) ενώ με την nopoo-μέθοδο χρειάζεται μόνο 20 λεπτά ανά εβδομάδα και περίπου 0,50€ ανά λούσιμο. Τέλεια?

Βοήθησε τελικά και πόσο συχνά λούζεσαι τώρα;

Με έσωσε! Τώρα λούζω τα μαλλιά μου μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα λούζομαι με νερό αν ιδρώσω. Κάποιες φορές αν αισθάνομαι ότι το μαλλί είναι λίγο λιπαρό, συνήθως προς τις τελευταίες μέρες πριν τα λούσω, χρησιμοποιώ ως dry-shampoo λίγο «Carob powder”.
Είναι ένα κοντινό ξαδερφάκι του κακάο. (Στην Ελλάδα το λέμε χαρούπι και μπορείτε να διαβάσετε τις ιδιότητες του ΕΔΩ.)

Ξέρω ότι είναι πολύ σπαστικό και χρονοβόρο να είναι τα μαλλιά τόσο λιπαρά. Οι πληροφορίες που μας έδωσε η Bella βασίζονται πάνω στην δική της προσωπική εμπειρία.
Εύχομαι κάποιοι από εσάς που ταλαιπωρούνται από λιπαρά μαλλιά να το δοκιμάσουν, να το μοιράσουν σε φίλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα και να μου δώσουν feedback.