Όταν δεν σου αρέσουν τα μαλλιά σου…

Μία μεγάλη μαγεία του Facebook, είναι ότι μπορείς να συνδεθείς και να γνωρίσεις άτομα που στην πραγματική ζωή μπορεί να μην τους συναντούσες ποτέ. Ένα από αυτά τα άτομα είναι η ιντερνετική μου φίλη, η Μαρία-Ραφαέλα. Δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ από κοντά. Παρακολουθεί στενά ό,τι κάνω και αφήνει τα ίχνη της. Κάποια στιγμή παλαιότερα είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο για ένα θέμα που είχε με τα μαλλιά της. Γενικότερα μιλάμε πάντα για μαλλιά και τρίχες, είτε γραπτώς είτε τηλεφωνικώς.

Η Μαρία πλέον ζει στην Κίνα και σπουδάζει με υποτροφία (εκτός από ομορφιά, διαθέτει και μυαλό)

The purple story

Εδώ και πολύ καιρό έπαιζε με την ιδέα να βάψει το ξανθό μαλλί της… μοβ.
Τελικά, μιας και ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, το τόλμησε!
Λίγες μέρες μετά μου στέλνει μήνυμα με φωτογραφία, όπου τα μαλλιά της φαίνονται να έγιναν από μοβ.. πράσινα.
ΣΟΚ!
Με την αφορμή αυτή, το έψαξα λιγάκι στο μαγικό Ίντερνετ που τα ξέρει όλα και όντως… Κάποιες φορές το μοβ πετάει πιο γρήγορα τα μπλε pigments και μένουν πίσω τα πράσινα. (Ντόιγκ!!!)

Αφού έφυγε η πρώτη τρομάρα, πήρε μία πολύ σημαντική απόφαση. Να μην αφήσει το χρώμα των μαλλιών της να της χαλάσει τη διάθεση.

Έτσι, λίγο αργότερα, μου έστειλε μία ακόμη φωτογραφία με τα «πράσινα» της μαλλιά που χτένισε και, προφανώς, ήταν έτοιμη για έξοδο.
Από κάτω έγραφε: «Θα ξαναπεράσω τις ανταύγειες πριν φύγω έτσι κ αλλιώς… Ως τότε θα προσποιούμαι ότι είμαι γοργόνα»

It’s all about attitude

Και να σου πω κάτι? Είναι υπέροχα. Η Μαριά-Ραφαέλα είναι υπέροχη. Διότι κατάφερε κάτι αρνητικό να το μετατρέψει σε κάτι θετικό. Άλλαξε την στάση της προς το «πρόβλημα» και με έναν μαγικό τρόπο άλλαξαν όλα.

Μην βιαστείς να διαμαρτυρηθείς, πως κάποιες φορές γίνονται τραγικά πράγματα στα μαλλιά και δεν μπορούν να διορθωθούν. Κράτα την ψυχραιμία σου.
Πάντα, όλα διορθώνονται. Μπορεί να πρέπει να θυσιάσουμε λίγο μήκος από τα μαλλιά μας. Ακόμη και πολύ μήκος. Μπορεί να χρειαστεί να το σκουρύνουμε ή να τα ανοίξουμε λιγάκι παραπάνω.

Είναι καθαρά θέμα εσωτερικής στάσης, εάν μας αρέσει ο εαυτός μας ή όχι.
Και δεν ξέρεις… Μπορεί ένα «ατύχημα» να είναι η αιτία να δεις τον εαυτό σου, όπως δεν θα τον έβλεπες ποτέ.
Διότι… Ό,τι δεν μπορούμε να αλλάξουμε σε συγκεκριμένη στιγμή, καλά είναι να το αντιμετωπίζουμε με θετικότητα, χιούμορ και τρέλαααααα 🙂